Сватбена декорация с цветя и плодове – свеж акцент на масата

Сватбена декорация с цветя и плодове

Сватбена декорации с плодове и цветя може да бъда ярък акцент в сватбения декор и да придаде свежест и оригиналност на празничната маса.

Подготовката за сватба изисква много усилия, време и търпение. Трябва да се обърне внимание не само на избора на място, сватбена рокля, обувки, костюм, букет, но и на сватбената маса и на украсата на събитието.

Планирането на сватбения декор е важна задача. Създава цялостното впечатление и атмосфера на сватбата. Освен това доста често украсата е една от най-скъпите позиции в сватбения бюджет. Това е причината, поради която много двойки се опитват да намерят идеи за декорация, които не само ще изглеждат невероятно, но и няма да натоварят бюджета ви твърде много.

Традиционно сватбените маси се украсяват с цветя, свещи, статуетки, фенери, аксесоари от плат и др. Въпреки това тенденцията се засилва и все повече младоженци избират алтернативни видове украса. Сватбеният център с плодове и цветя е един от най-ефектните варианти за декорация на маса. Плодовете могат да внесат ярки и богати цветове в дизайна на сватбата и често могат да бъдат много по-евтини от цветните аранжировки. В допълнение към това, празничната сватбена украса с плодове, зеленчуци или горски плодове може да се използва по всяко време на годината и тази украса винаги е подходяща.

Сватбена декорация с цветя и плодове
Сватбена декорация с цветя и плодове

Какво е важно да знаете за Сватбена декорация с цветя и плодове?

Сватбена декорация с цветя и плодове варират според сезона. Предлагат се в огромен брой комбинации и креативни аранжировки. Композициите могат да бъдат направени от почти всички плодове. Изборът на цветя и плодове, които искате да използвате като декор на сватбена маса, със сигурност ще зависи от вашите лични желания, но не трябва да забравяте и за сезона и времето от годината.

Какви видове плодове са подходящи за сватбена украса? Има ли правила, които трябва да спазвате? Ето някои полезни съвети и прости правила.

Лятото и есента са пиковите сезони с най-голям избор както на плодове, така и на цветя. Очевидно зимният сезон предлага ограничен избор – боровинки, мандарини, портокали, но не е невъзможно да създадете великолепни аранжировки, като комбинирате яркочервения цвят на горските плодове с вечнозелени растения.

На първо място, трябва да имате предвид избраната цветова гама на сватбата и да изберете цветя и плодове, които хармонично се вписват в цялостния стил и концепция на дизайна. Можете да се съсредоточите върху нюансите на същата палитра, в която са избрани другите елементи на декорацията, или да експериментирате малко и да комбинирате, например, оранжево и фуксия. Тогава централните елементи на вашата сватбена маса с цветя и плодове ще бъдат незабравими! Например, когато сватбеният декор е в кафяви и зелени тонове – сочните ябълки ще бъдат идеални. Ако вашият сватбен цвят е оранжев – портокалите или мандарините ще направят празничната маса много по-ярка и ароматна. Лилавата и люлякова цветова гама ще бъдат допълнени от грозде, което добавя изтънченост.

Друго съображение е темата на сватбата. Например за хавайски тематични сватби можете да използвате тропически плодове като ананаси, маракуя, банани, за средиземноморски тематични церемонии – мандарини и портокали, за рустикални сватби – ябълки и круши, за мексиканска сватба – лайм. Разбира се, можете да изберете определен плод, например ягода, нар, ябълка и да планирате цялата концепция на декора за сватбата около този плод и цвят.

Когато избирате плодове и цветя за централните елементи на вашата сватбена трапеза, трябва да имате предвид характеристиките на плодовете. Например бананите изглеждат добре обелени, но нарязани на парчета бързо губят представителния си вид. Не бива да забравяте, че украсата ще остане на масата няколко часа, така че не трябва да губи красивия си вид прекалено бързо. Избягвайте силно миришещи цветя в аранжирането на централната маса, защото миризмата се смесва с храната.

Използвайте свещи само като вземете предвид пожарната безопасност.

Височината на декорацията също е важна. Не трябва да блокира комуникацията между гостите, които седят един срещу друг.

И накрая, но не на последно място, сватбените декорации с цветя и плодове на масите трябва да са в хармония с цялостната стилистична концепция на събитието.

Идеи за Сватбена декорация с цветя и плодове

Сватбена декорация с цветя и плодове
Сватбена декорация с цветя и плодове

Сватбените декорации с цветя и плодове могат да бъдат съставени от различни видове цветя, плодове, зеленчуци, както и допълнителни елементи като панделки, мъниста, перли, дантели и др. Коледните топки и гирлянди могат да се използват например за зимен сватбен декор.

В зависимост от оформлението на масата – дълга маса, кръгли или правоъгълни маси, трябва да планирате вида и броя на декорацията, която ще ви трябва. Например, за дълга маса може да подредите украсата по средата на масата.

Както споменахме, височината на декорацията е важна, защото гостите трябва да могат да виждат и да говорят помежду си през масата. Най-добре е да поддържате височината на украсата на масата под 35 см или над 50 см.

Що се отнася до вазите – няма ограничение или строги правила, стига да се сливат с цялостната цветова схема или тема. Стъклени вази, буркани, поставки за цветя, дървени кутии, керамични или метални купи – всичко това може да се използва за декорация на вашата сватбена маса с плодове и цветя.

Подходящото осветление ще добави последния щрих към сватбената украса. Той ще подчертае красотата и елегантността на вашите централни елементи. Трепкащите светлини на свещи добавят повече магия и романтика към цялостния декор. Може да използвате специални лампи, за да осветите невероятните вази, пълни с цветя и плодове, така че не пренебрегвайте този детайл.

Прочетете още интересни статии в нашия блог.

Последвайте ни и във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *