10 идеи за идеално лятно парти

10 идеи за идеалното лятно парти

Кой не обича градинско лятно парти? Това е страхотна лятна традиция за събиране на приятели и семейство, за да се насладите на забавление и храна.

В моето семейство по традиция правим градинско парти всяко лято. Това е начин да се съберем всички, тъй като рядко имаме тази възможност, тъй като не живеем в един град. Семейството ми е разпръснато из цялата страна, така че винаги е специално, когато всички можем да се съберем за нашето лятно градинско парти. Обикновено се редуваме в домакинството. Нямам търпение за нашето тазгодишно парти това лято – въпреки че се надяваме, че дъждът ще спре скоро и ще имаме по-топло време.

Всяка година 30 000 гости са поканени в градините на Бъкингамския дворец за градинско парти и въпреки, че нашата собствена градина не разполага със същата екстравагантност (или бюджет!), ние все пак се забавляваме.

Планирането на парти може да бъде стресиращо, особено ако нямате много опит в планирането на подобен тип събития, има толкова много малки подробности, за които може дори да не сте се замисляли. Ето някои идеи за градинско парти, които ще ви помогнат да планирате, организирате и осъществите незабравимо събитие на открито.

10 идеи за идеалното лятно парти
10 идеи за идеалното лятно парти

1. Проектиране на Покани

Поканите са първият намек за това какво гостите могат да очакват от вашето събитие. Те задават тона и генерират вълнение. Толкова е важно да проектирате покани, които отразяват темата и атмосферата на вашето градинско парти. Помислете да изработите свои собствени покани. С няколко консуматива можете сами да създадете персонализирани, уникални покани, които ще впечатлят вашите гости. Използвайте различни материали като текстурирани хартии, панделки или сухи цветя, за да създадете визуална привлекателност, отразяваща природата на партито.

Ако изработването на всяка покана с вашите ръце не е за вас, можете да създадете своя собствена на компютър. Намерете уебсайт за дизайн като Canva, за да създадете своето произведение на изкуството. Поканата е прост и лесен начин да уведомите гостите на вашето парти за вашия специален повод. 

В тази дигитална ера електронните покани са също добра идея. Ако знаете, че вашите гости имат електронна поща, която използват редовно може да заложите на този вид покана. Те са екологични, лесни за разпространение и могат да бъдат доста креативни. Уебсайтове като Evite предлагат шаблони, които можете да персонализирате, за да съответстват на темата на вашето градинско парти. Но не забравяйте, че не всеки използва електронна поща, така че все пак може да се наложи да изпратите някои по пощата, като използвате един от горните методи.

Това са три идеи за покани за градинско парти, за да започнете.

2. Подготовка на терена

Превръщането на вашия двор в място за парти изисква внимателно планиране и подготовка. Преди събитието спретнете и подредете градината си. Подстрижете храстите, окосете тревата. Може дори да помислите за засаждане на някои сезонни цветя за допълнителен цвят и аромат.

Разположение На Местата

Изберете комбинация от опции за сядане. Градински пейки, столове, изобилие от възглавници, външни килими с подови възглавници или дори одеяла за пикник могат да създадат непринудена и уютна атмосфера. Не се притеснявайте да помолите гостите да донесат няколко стола, ако нямате достатъчно, за да настаните всички!

Осветление

Доброто осветление е задължително за вечерно парти. Нанизани крушки, приказни светлини или фенери, окачени на клоните на дърветата, създават магическа атмосфера. Чаените свещички в буркани са идеалният начин да създадете фина, романтична светлина.

В наши дни има изобилие от соларно градинско осветление – това е страхотна екологична опция, която изглежда чудесно.

Огнище

Наличието на огнище е страхотна идея за градинско парти, особено за хладни вечери. Осигурява топлина и уютно място за гостите да се съберат, да си поговорят и може би да изпекат малко наденички.

Имайте беседка (навес) и готовност в случай на дъжд! Ако правите градинско парти всяка година, може би е добра идея да си купите беседка например. Те са полезни през цялото лято, тъй като предпазват от слънцето и през по-горещите дни. Или можете да наемете такъв, ако предпочитате. Просто се уверете, че сте готови за лошо време, особено ако планирате голяма тълпа, която може да не се побере в къщата ви, ако вали!

3. Подреждане На Масата

Масата за хранене е сърцето на всяко градинско парти. Това е мястото, където гостите се събират, за да ядат, пият и общуват. Независимо дали става дума за хранене на порцион, където всички се хранят заедно, или по-непринудена вечеря на бюфет или барбекю, подредбата на масата трябва да отразява темата на вашето парти.

4. Декорация

Покривката за маса може да преобрази вашата външна маса. Изберете цветове и шарки, които допълват естетиката на вашата градина. За основна декорация може да използвате свежи цветя в буркани, фенери или купа с плодове. Те могат да добавят естествен гредински чар.

Украсете с цветя, свещи и други елементи, които отразяват вашата тема.

Вашият избор на сервизи – чинии, чаши, прибори – може да подобри цялостния вид на вашата маса. Помислете за използването на екологични опции като бамбукови чинии или биоразградими прибори за хранене за устойчиво докосване.

Можете също така да наемете посуда за партита, ако предпочитате.

5. Разположение На Местата

Ако градинското парти включва сядане, добре планираното разположение на местата гарантира, че всички гости се чувстват комфортно и включени в разговор. 

6. Храна

Чудите се какво да сервирате на градинско парти? Помислете за хранене на блок маса, което предлага разнообразие и позволява на гостите да се обслужват сами. Включете комбинация от топли и студени ястия, салати и десерти. Наденички, шишчетата, зеленчуци за барбекю са страхотни възможности за парти меню.

Можете също така да помолите гостите да донесат нещо със себе си, като сладкиши, напитки, пловоде.

Диетични Изисквания

За да избегнете неудобни моменти и да сте сигурни, че всички се чувстват обгрижени, не забравяйте да попитате всичките си гости дали имат някакви хранителни изисквания, алергии. Ако не сте сигурни как да се погрижите за тях, просто ги попитайте какъв е добър заместител или алтернатива за тях.

По-добре е да попитате, отколкото да им предложите нещо, което не е подходящо.

Етикетирайте Алергени И Животински Продукти

Ако планирате хранене на блок маса, тогава инвестирайте в карти с алергените в храните. Просто поставете картите пред всяко ястие, за да кажете на гостите си дали нещо е вегетарианско, веганско, без млечни продукти, без глутен или други етикети, за които може да се наложи да предупредите гостите. Това улеснява вашите гости да определят какво е подходящо за тях и ги кара да се чувстват обгрижвани.

Дъска с мезета

Всеки обича дъска за мезета!

Зона със сирена, мезета, ядки, крекери, маслини и дипове е чудесен начин вашите гости да похапват по време на партито. Може да се улесните, като помолите всеки да донесе нещо за дъската, така че ще имате голям избор!

Дъските със сирене и месо винаги са популярен избор и са чудесни за похапване, докато храната стане напълно готова и ако купонът продължи през нощта.

7. Напитки

Ако нямате градински бар, създайте станция с разнообразни напитки. Лимонада, студен чай и плодова сангрия са любимите летни питиета. Освен това осигурете достатъчно вода на разположение на гостите и безалкохолни напитки на разположение за тези, които не пият алкохол.

Не се страхувайте да помолите гостите да донесат напитки!

Домашна Лимонада

Синоним на градинско парти е прясна лимонада в голям дозатор с кран. Може дори да направите цял бар с опция за добавяне на плодове, мента или алкохол към нея. Това е забавен начин да позволите на гостите си да се обслужват сами и да бъдат малко креативни с напитките си!

Даването на възможността да добавят алкохол след това е забавен начин да се погрижите както за тези, които не пият, така и за тези, които пият.

Замразено Грозде За Вино

Ако е горещ ден, замразете малко грозде, за да можете да го сервирате с вино. Те поддържат виното хладно в топлите дни, без да го разводняват като лед! Не мога да измисля по-добър начин да поддържам виното охладено – моят приятел ме научи на този трик и оттогава съм пристрастена!

8. Музика

Музиката е от съществено значение за създаване на парти настроение. Подгответе плейлист, който отговаря на повода и вашата аудитория. Уверете се, че силата на звука на музиката е подходяща за вашето парти. Ако хората обичат да общуват, намалете звука, за да не се налага гостите ви да ви молят за това. Може би е по-подходящ момент да включите музиката и да насърчите малко пеене и танци по-късно вечерта.

Можете също така да наемете местна група за специално настроение и подарък към гостите.

9. Игри и забавления

Игрите са чудесен начин за забавление на гостите. Игри на открито като бадминтон (федербал), игра с топка, бутилка или с хвърляне на халки „Направи си сам“ могат да бъдат хит за възрастни и деца.

Помислете и за Децата

Говорейки за деца – не ги забравяйте! Уверете се, че има неща за правене, като например игри или дори можете да им направите малка парти чанта – с мехурчета, балони, тетрадка със занимания, книжки за оцветяване и малки играчки, за да са щастливи. Те ще се забавляват много, а родителите ще ви бъдат много благодарни, че сте помислили и за техните деца. 

Кино Вечер на Открито

Една филмова вечер на открито може да бъде уникална и забавна идея за градинско парти. Поставете проектор и бял чаршаф за импровизиран екран, осигурете удобни места за сядане и пуканки и се насладете на филм под звездите.

Естествен Декор

Най-добрите градински партита се възползват максимално от това, което природата предоставя. Украсете пространството си с саксийни растения, свежи цветя или дори овощни дървета. Билки като розмарин или лавандула могат да бъдат декор и ароматни елементи. Плюс това, когато лавандулата цъфти, това е прекрасно!

Декор „Направи Си Сам“ Декор“

„Направи си сам“ декорациите са забавен и рентабилен начин да добавиш персонална нотка към партито си. Ръчно изработени банери, хартиени фенери или флорални гирлянди могат да добавят цвят и чар към вашето външно пространство.

Страхотна Стена С Цветя

Има много идеи за украса за градинско парти в двора. Направете стена с цветя, за да впечатлите гостите си и да изведете партито си на следващото ниво. Това ще бъде страхотна функция и начин да насърчите хората да правят снимки, които всички ще имате завинаги. Стените с цветя наистина са перфектна украса за лятно парти.

Ако направите такъв от фалшиви цветя, можете да го използвате всяка година или да го продадете на Facebook Marketplace, така че да има много полза!

И още…

Ако решите да направите подарък на гостите си:

Ядливи Сувенири За Парти

Ядливите подаръци винаги са хит. Домашно приготвените конфитюри, бисквити или малка торбичка пресни плодове могат да бъдат сладък начин да благодарите.

Парти Сувенири За Мини Растения

Мини саксийни растения са чудесна идея за градинско парти. Те са хубав спомен от партито и подарък, на който гостите могат да продължат да се наслаждават у дома. Можете да ги включите в аранжирането на масата, като придадете на масата си уау ефект.

Семена От Диви Цветя

Друга страхотна идея за парти сувенири са семената от диви цветя. Моят приятел се ожени миналата година и всички гости получиха семена от диви цветя. Всеки път, когато видя дивите цветя в градината си, се сещам за сватбата и колко прекрасна беше!

10 идеи за идеалното лятно парти
10 идеи за идеалното лятно парти

10. Кошчета За Рециклиране

Поставете ясно маркирани кошчета за рециклиране на бутилки, кутии, хартия и хранителни отпадъци. Едно парти може да генерира много отпадъци, но с известно планиране можете да минимизирате въздействието му върху околната среда и да улесните почистването.

Компостиране

Ако имате контейнер за компост, насърчавайте гостите да изхвърлят хранителните си отпадъци там. Това е чудесен начин да намалите отпадъците и да обогатите градинската почва.

След партито се погрижете да почистите градината и да я възстановите в първоначалното й състояние. Проверете за отпадъци, остатъци от храна или декорации, които трябва да бъдат свалени и изхвърлени.

Както можете да видите, планирането на градинско лятно парти изисква внимателно обмисляне и подготовка, но резултатът си заслужава.

Едно добре планирано градинско парти може да събере хората в красива обстановка за едно незабравимо изживяване. Така че, използвайте тези идеи за лятно парти като отправна точка, за да планирате следващото си събиране на открито и се насладете на магията на общуването на открито.

Надяваме се, че тази статия „10 идеи за идеалното лятно парти“ ви е била интересна, полезна и вдъхновяваща и това лято ще имате невероятно градинско парти!

Прочетете още интересна информация в нашия блог.

Последвайте ни и във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *